Gefüllt wird es an der Nordsee, unweit von Ostfriesland und deshalb gibt es auch etwas Regionales
Bold is Wiehnacht
Wenn de kolle Wind ut Nuurden weiht,
und nümms neet mehr to't Huus rut geiht.
Wenn ut Köken de Teepott dampt
un for de hitt mehr tieht,
dann is Wiehnachten gor neet mehr wied.
Mit de eerste Fröst un de sloten Dierkt,
un de witte Deck up't Gröönland liercht.
Dann kommt Schömels van't Bööm heraff
un de Kinner sind liet.
Dann is Wiehnachten gor neet mehr wied.
Wenn de Sünnerklaas eerstmol dor wesst hett
as wie uns sachen mit sien witte Peerd.
Un wenn dat Abends an de Finster weiht,
dann ist echt Wintertied,
dann is Wiehnachten gor neet mehr wied.
Un wenn dat denn so veer Weeke vör Wiehnachten is,
dann sünd de Kinner düchtig an't Breeven schrieven.
Wunschzeddel nennt wi dat!
Un socke Wunschzeddel, de sünd mennigmol vööl beter schreven as mennig Huusupgaav ut Skool. Dat ligg woll doran, dat düsse Breven de Wiehnachsmann lesen deiht. Aber dorup kummt dat seker neet alleen an. Je, ick meen, dat de Wunsch, de dor up't Zedel steiht, neet alleen de Wiehnachtsmann to entscheeden hett.
Wenn de Wiehnachsboom dann eers in't Stuuv mol steiht,
för de Kinner de Uhrn neet wieder geiht.
Wenn de Glöhwien dör't Huus eers ruukt,
dann is dat sowied,......dann is endlich Wiehnachsobendtied.
Aber das ist nicht alles .....ich wäre nicht ich, wenn nicht irgendwo ein Einhorn auftauchen würde
Wer also noch schnell ein Mitbringselgeschenk haben muss.....tatataaaaaataaaaaaaaa
Einhornpippi
6 Eigelb
200g Zucker
1 Pkg Vanillezucker
in den Thermomix/ MC geben und 8 Minuten bei exakt 70Grad!!! auf Stufe 6 rühren.
200g Korn
200g Sahne
hinzugeben und das Ganze 4 Minuten bei exakt 70Grad!!! auf Stufe 4 rühren.
Fertig! Gleich in ausgekochte Flaschen abfüllen und abkühlen lassen.
Passende Etiketten gibt es zum Ausdrucken hier
Etiketten Einhornpippi
Von dem übrig gebliebenen Eiweiß könnt ihr noch ganz fix Kokosmakronen zaubern
6 Eiweiß
150 g Zucker
2 Päckchen Vanillezucker
375g Kokosraspeln
Rühraufsatz einsetzen.
6 Eiweiß in fettfreien Mixbehälter (TM oder MC) geben und 6 Min/Stufe 4 zu sehr steifem Eisschnee schlagen.
150gZucker und 2 P. Vanillezucker dazu geben und 20 Sek./Stufe 4 vermischen.
375g Kokosraspeln dazu geben und 15-20 Sek./Stufe 4 vermischen. Mit 2 Teelöffeln kleine Häufchen auf Backoblaten, oder auf das mit Backpapier ausgelegte Backblech setzen. Das ganze bei ca. 150°C Umluft in ca. 20 Minuten goldbraun backen.
Viel Spaß mit meinem Türchen und habt eine schöne, besinnliche und entspannte Weihnachtszeit
A very merry Christmas and a happy New Year, let's hope it's a good one without any fear
Gibt Dir das Leben mal nen Knuff,
dann weine keine Träne.
Lach Dir nen Ast und setz Dich druff
und wackle mit de Beene